Az évtized legjobb Fradi-légiósai

Az Európa Liga csoportkörébe jutó Ferencváros játékoskeretét jelenleg 14 légiós alkotja, és altalában a kezdőcsapatban is több külföldi játékos kap helyet, mint magyar. Nézzük kik voltak a 2010-es évek legjobb Fradi-légiósai, volt kiből válogatni.

Leonardo

Leonardo Vitor Santiago talán alegnagyobb név az összes közül, technikai képességei magasan kiemelkedtek az NB 1-ből, élmény volt nézni a játékát, pedig már nem fiatalon érkezett a Fradiba. Komoly karriert futott be Hollandiába, mielőtt Magyarországra érkezett, korábbi edzője Ricardo Moniz kedvéért. Az egykor az U-20-as brazil válogatottban játszó Leonardo magyarországi karrierje azonban nem ért szép véget, egy brutális Strestík belépő után szárkapocscsonttörést szenvedett, így csak 23 mérkőzésen keresztül csodálhatta a játékát a Fradi közönsége és az Unibet látogatói.

 Muhamed Besic

Az is előfordulhat, hogy az NB 1-ből egy Premier League középcsapatba tud szerződni egy játékos. Besic Németországból érkezett a Ferencvárosba 2012-ben, és két éven át szórakoztathatta játékával a közönséget. Okos, intelligens és kőkemény játék jellemezte a bosnyák játékost, és ezzel kiemelkedett a bajnokságból, mind belső védőként, mind védekező középpályásként. Aki látta játszani, annak számára nem volt kétséges, hogy kinőtte az NB 1 szintjét. Az Everton ki is fizetett érte 4 millió fontot, ahol kezdetben alapember volt, de folyamatos sérülései után kölcsönadták. Jelenleg a Premier League újonc Sheffield United keretét erősíti.

Roland Lamah

A belga utánpótlás nevelés elég nagy sztárokat nevelt ki az utóbbi évtizedben és Lamah végigjárta az összes utánpótlás válogatottat, majd 5-ször a nagy válogatottban is szerepet kapott. Két szezont töltött el a spanyol első ligában mielőtt a Fradiba igazolt. Jó cselezőkészség, komoly sebesség és fizikai erő jellemezte a támadójátékát. A csapata egyik legjobbja volt a Betclic bónusz adatai alapján, amikor a 2015-16-os idényben a Fradi a bajnoki cím mellett a Magyar Kupát is besöpörte. Az FTC után az Egyesült Államokat választotta, jelenleg az FC Cincinnati játékosa.

Christian Ramírez

Besic mellett a másik olyan játékos, akiből komolyabb pénzt tudott csináni a Fradi. Az ecuadori balhátvédet 2015 januárjában először kölcsönvette, majd 180 ezer euróért leigazolta Düsseldorfból az FTC. 2017 januárjában pedig 1,5 millió euróért adta el az orosz élvonalbeli FK Krasznodarnak. Ramírez bajnoki címhez és két kupa elsőséghez segítette a zöld fehéreket. Gyors, erős, technikailag képzett labdarúgó, akinél szintén nem volt kérdés, hogy komolyabb csapatban is fog játszani.