Irány Madrid!

Irány Madrid!

A spanyol főváros Európa 4. leglátogatottabb városának számít, és nem véletlen, rengeteg látnivaló várja az odalátogatókat. Izgalmas parkok, terek és pezsgő éjszakai élet jellemzi a várost, ráadásul az egyik legtisztább és legélhetőbb városról van szó, amit mindenképp látni kell.

Gran Vía

A Gran Vía az egyik legismertebb út Madrid központjában, ahol a legnagyobb élet zajlik, a “spanyol Broadway” néven is emlegetik. Madrid előkelő bevásárló utcája, komoly éjszakai élettel is rendelkezik, tele van jobbnál jobb kávézókkal, éttermekkel és szórakozóhelyekkel. A Real Madrid egyik hivatalos boltja is megtalálható az utcában. Aki nem vásárlásra és szórakozásra vágyik, annak is érdemes ellátogatni az utcába, hiszen modern, díszes, 20. században épült lenyűgöző építészeti alkotások is megtalálhatóak, tehát városnézésre is alkalmas a Gran Vía. Az utcában a szecessziós stílus dominál. 

Santiago Bernabéu Stadion

A hazai focirajongók körében rengeteg Real Madrid rajongó van, az egyik legjobban követett topklubnak számít a királyi gárda, a 1xbet mobil fogadás adatai alapján. Nem véletlen, hogy ilyen közel áll Magyarországhoz a csapat, hiszen a valaha élt legjobb magyar labdarúgó Puskás Ferenc 8 évet töltött a klubnál, és a csapat kiemelkedő alakjai közé tartozik. Már csak Puskás miatt is érdemes ellátogatni a stadionba, melynek múzeumában kiállításra került a legendás magyar játékos cipője, és ha megtudják, hogy Magyarországról érkeztünk Puskás neve biztosan el fog hangzani. A Real Madrid a világ legeredményesebb klubja, melynek stadionja 85 ezer fő befogadására alkalmas. A Real hazai mérkőzései mellett már mindent megélt a stadion, rendeztek világbajnoki és Európa-bajnoki mérkőzést, és szolgált már BL-döntő és UEFA-kupa döntő helyszínéül is. A múzeumon kívül megtekinthető a VIP-részleg, a sajtórészleg, és akár a kispadra is leülhetünk, vagy mobil sportfogadás is várhat ránk.

Plaza Mayor

Madrid főteréről van szó, amely korábban bikaviadalok, színházi előadások és a spanyol inkvizíció nyilvános kivégzéseinek helyszínéül szolgált, manapság hangulatos kávéházak és éttermek jellemzik, ezt a különleges helyet. Ez az elegáns és harmonikus stílusú tér a 17. században épült III. Fülöp uralkodása alatt. A teret minden oldalán boltíves bejáratok kötik össze a Calle de Toledo, a Calle Mayor és a Calle Postas főutcákkal.

Madridi szállások itt érhetők el!